Τις προτάσεις της ΕΔΕΚ μετέφερε στον Πρ. Αναστασιάδη ο Μ. Σιζόπουλος

Τις προτάσεις της ΕΔΕΚ για τους περαιτέρω χειρισμούς στο Κυπριακό καθώς και στο ζήτημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό, στο πλαίσιο της κατ’ ιδίαν ενημέρωσης των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το Κυπριακό, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως κατέθεσε στον Πρόεδρο τις θέσεις και τις απόψεις της ΕΔΕΚ για το πώς θα πρέπει να γίνουν απ’ εδώ και πέρα οι χειρισμοί όσον αφορά το ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλιών αλλά και για τις προκλητικές θέσεις της τ/κ πλευράς.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως πέραν από το Κυπριακό, του κατέθεσε συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις σε ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης και κυρίως στο θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων αλλά στο πώς θα πρέπει να λειτουργήσει ο φορέας διαχείρισης αυτών των δανείων. «Αναμένουμε ακόμα τις προτάσεις από το Υπουργείο Οικονομικών όπως υπήρξε η υπόσχεση στη συνάντηση των αρχηγών στις 15 Μαρτίου, τις οποίες δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε παραλάβει», είπε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ έθεσε προτάσεις που έχουν σχέση με τους εγγυητές και το πώς θα πρέπει να χειριστούν οι τράπεζες και η πολιτεία για την ανακούφιση τους, όπως και προτάσεις που άπτονται της ιδιότητας του ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας.

Ερωτηθείς αν ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το πότε θα τροχιοδρομηθούν οι προσπάθειες για τη δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης των ΜΕΔ, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως ο Πρόεδρος θα ήθελε αυτές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. «Για αυτό ανέλαβε την ευθύνη να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Οικονομικών ούτως ώστε να δοθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις το συντομότερο δυνατό στα κόμματα, για να μπορέσει η συζήτηση να συνεχίσει για να καταλήξουμε το συντομότερο στις τελικές αποφάσεις», κατέληξε.

Πηγή:κυπε