Τραμπ: «Η επιδρομή στη Συρία ήταν τόσο… τέλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε την φράση «αποστολή εξετελέσθη» με ανάρτησή του στο Twitter. Την φράση του «Αποστολή Εξετελέσθη» (Mission Accomplished) την οποία είχε χρησιμοποιήσει και ο Τζορτζ Μπους Τζ. στην επέμβαση του Ιράκ , υπερασπίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος όπως τόνισε προσπάθησε να περιγράψει την αποτελεσματικότητα των πυραυλικών πληγμάτων κατά της Συρίας.

Η φράση αυτή συνδέθηκε με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ που την χρησιμοποίησε το 2003, κατά την διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και τον καταδίωκε (πολιτικά) για το υπόλοιπο της προεδρικής θητείας του.

«Η επιδρομή κατά της Συρίας πραγματοποιήθηκε τόσο τέλεια, με τέτοια ακρίβεια, ώστε τα ΜΜΕ των Κατασκευασμένων Ειδήσεων θα μπορούσαν να την μειώσουν μόνο μέσω της χρήσης του όρου “Αποστολή Εξετελέσθη” από εμένα,» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter.«Γνώριζα ότι θα εστίαζαν σε αυτό, αλλά το αισθάνθηκα ως έναν Στρατιωτικό όρο με πραγματικό μεγαλείο, για να το αποσύρω. Θα το χρησιμοποιώ συχνά!» σημειώνει ο Τραμπ.

Πηγή: reader.gr