ΓΕ: Διασπάθιση στη διαδικασία συμβάσεων νομικών από Επίτροπο Νομοθεσίας

Για μια απαράδεκτη διαδικασία και για κλασσική περίπτωση διασπάθισης δημόσιου χρήματος έκανε λόγο ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, τοποθετούμενος ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Επίτροπο Νομοθεσίας Λήδα Κουρσουμπά για την επιλογή των νομικών οι οποίοι και προετοίμασαν προσχέδια νομοσχεδίων στο πλαίσιο της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού και ειδικότερα για την μία εξ αυτών η οποία και είχε συντονιστικό ρόλο.

«Ελέγχομαι για μια απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που λήφθηκε στη βάση πρότασης του Υπουργείου Οικονομικών», ήταν η απάντηση της Λήδας Κουρσουμπά, η οποία είπε ότι το μόνο που έπραξε ήταν να εφαρμόσει πιστά την απόφαση του Υπουργικού. Αναφέρθηκε επίσης στον τεράστιο όγκο εργασίας που διεκπεραιώθηκε από την ομάδα νομικών με την ετοιμασία 272 νομοσχεδίων και πέραν των 9.000 σελίδων.

Από την πλευρά της η Επιτροπή, με την αντίθετη άποψη των μελών της που ανήκουν σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, θα ζητήσει όπως αποσταλούν στη Βουλή τα κείμενα των νομοσχεδίων που έχουν ετοιμαστεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ