Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους εγκλωβισμένους στην Καρπασία

Αύριο το πρωί η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) θα παραλάβει από τις κρατικές αποθήκες είδη ανθρωπιστικής βοήθειας τα οποία θα μεταφερθούν στους εγκλωβισμένους που διαμένουν στα χωριά της Καρπασίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας πως η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και την Παρασκευή το πρωί για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους στα μαρωνίτικα χωριά.

Την περασμένη εβδομάδα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας ότι το κατοχικό καθεστώς θα επιτρέψει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους στην Καρπασία και στα μαρωνίτικα χωριά, χωρίς την επιβολή «δασμών», μετά την απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου” στα κατεχόμενα να ακυρώσει την απόφαση για επιβολή “δασμών” στη βοήθεια που αποστέλλεται από τις αρχές της Δημοκρατίας προς τους εγκλωβισμένους, που είχε ληφθεί το περασμένο φθινόπωρο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Φωτίου είπε πως γύρω στις 8 – 8.30 αύριο το πρωί η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα παραλάβει τα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας από τις κρατικές αποθήκες για να τα μεταφέρει στους εγκλωβισμένους που διαμένουν στα χωριά της Καρπασίας και πως αυτό θα γίνει και την Παρασκευή το πρωί για τους εγκλωβισμένους στα μαρωνίτικα χωριά.

«Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις πως το κατοχικό καθεστώς δεν θα επιβάλει οποιουσδήποτε `δασμούς` και αναμένουμε από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ να διασφαλίσει τη διαδικασία στη βάση των όσων έχουμε συνεννοηθεί», είπε ο Επίτροπος Προεδρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ