Ζ.Αιμιλιανίδου: Επιτυγχάνει τους στόχους του ο διαγωνισμός για την παραγωγικότητα στην εκπαίδευση

Ο διαγωνισμός για την παραγωγικότητα στην εκπαίδευση επιτυγχάνει τον στόχο του και οδηγεί σε αξιόλογα αποτελέσματα, είπε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, στην τελετή βράβευσης του 10ου διαγωνισμού «Η Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση», στην οποία βραβεύτηκαν μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν και είναι, από το ξεκίνημά του το 2008, να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με την έννοια της παραγωγικότητας και τους παράγοντες που την επηρεάζουν και να συμβάλει στην εκ μέρους τους διαμόρφωση μιας θετικής στάσης και συμπεριφοράς σε σχέση με την παραγωγικότητα, όπως ανέφερε η Υπουργός, σε χαιρετισμό που ανέγνωσε εκ μέρους της ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Χρίστος Μαληκκίδης.

«Από τα δείγματα δουλειάς που βλέπουμε κάθε χρόνο, μέσω των εργασιών που υποβάλλονται από τις ομάδες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, καθίσταται σαφές ότι ο διαγωνισμός επιτυγχάνει τον στόχο του, οδηγεί σε αξιόλογα αποτελέσματα και αφήνει μια θετική σφραγίδα στους μαθητές και στις μαθήτριες μας καλλιεργώντας χρήσιμες δεξιότητες και ορθές πρακτικές» είπε η κ. Αιμιλιανίδου.

Η Υπουργός σημείωσε ότι με τα εφόδια αυτά οι μαθητές και οι μαθήτριες εισέρχονται στην αγορά εργασίας ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες και συμβάλλουν ουσιαστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας του τόπου και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του κοινωνικού συνόλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ