16.000 μαθητές θα λάβουν ρούχα και σχολικά είδη από εθελοντές

Με εντατικούς ρυθμούς – παρά τις καλοκαιρινές διακοπές – συνεχίζεται η συγκέντρωση σχολικών ειδών ώστε να δοθούν σε 16.000 άπορους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη.

Ηδη, όπως σημείωσε, έχουν μαζευτεί αρκετές ποσότητες, αλλά υπολείπονται ακόμα και άλλες ώστε να ικανοποιήσουν το μεγάλο αριθμό παιδιών που έχουν ανάγκη από σχολικά είδη, που περιλαμβάνουν ρούχα, τσάντες, γραφική ύλη, κασετίνες κ. ά.

Οπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκη, γίνονται διάφορες ενέργειες για τη συγκέντρωση των σχολικών ειδών από διάφορες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων, το “Hope for Children”, το Παγκύπριο Συμβούλιο Εθελοντισμού, τους Συνδέσμους Γονέων, ώστε από την αρχή της χρονιάς να μην στερηθεί κανένα παιδί τα βασικά είδη που χρειάζεται για να λειτουργήσει στο σχολείο.

Σπίτι Εθελοντή στη Λευκωσία

Στο μεταξύ, Σπίτι Εθελοντή θα αποκτήσει η Λευκωσία, που θα λειτουργήσει στους επόμενους δύο μήνες.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Εθελοντισμού, “είμαστε στα τελικά στάδια της δημιουργίας Σπιτιού Εθελοντή στη Λευκωσία. Σε δύο μήνες θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες που χρειάζονται και το Σπίτι θα στεγάσει 30 εθελοντικές και μη Κυβερνητικές Οργανώσεις”.

Στις οργανώσεις θα παρέχεται χώρος, εξοπλισμός, αίθουσα συνεδριάσεων και εκδηλώσεων και το μόνο κόστος που θα έχουν οι οργανώσεις θα είναι ο λογαριασμός του τηλεφώνου και ηλεκτρισμού.

Το σπίτι Εθελοντή βρίσκεται στην είσοδο της Κοκκινοτριμιθιάς και είναι η παλιά σχολή κωφών, ένας μεγάλος χώρος που δεν αξιοποιείτο μέχρι σήμερα και ανακαινίστηκε από το κράτος με σκοπό τη στέγαση των εθελοντικών οργανώσεων.

Ο κ. Γιαννάκη είπε στο ΚΥΠΕ, ότι προσπάθειες γίνονται και για τη δημιουργία Σπιτιού Εθελοντή στη Λεμεσό, σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού βρίσκεται επίσης και στα τελικά στάδια ολοκλήρωσης της Ετήσιας Εκθεσης των δραστηριοτήτων του, η οποία θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ένα περίπου μήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ