17,5 κιλά κοκαΐνη μαζί με μπανάνες από το Εκουαδόρ

Τεράστια επιτυχία για τις αστυνομικές Αρχές της Κύπρου, της Ελλάδας και των Βρετανικών Βάσεων θεωρείται η εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών μετά και τον εντοπισμό και την κατάσχεση 17,5 κιλών κοκαΐνης. Τα ναρκωτικά είχαν τοποθετηθεί σε αποθήκη εισαγωγής φρούτων και λαχανικών στην περιοχή του Ασώματου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 40χρονος και 46χρονος, γνωστά πρόσωπα στην ΥΚΑΝ. Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων και μετά από δικαστική διαδικασία, διατάχθηκε η κράτησή τους για δύο ημέρες.

Έγκυρες πληροφορίες του «Φ», αναφέρουν ότι τα ναρκωτικά προέρχονται από το Εκουαδόρ και φαίνεται ότι μεταφέρθηκαν αρχικά σε χώρα του εξωτερικού, ακολούθως στο λιμάνι του Πειραιά και τελικό προορισμό το λιμάνι Λεμεσού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα 17,5 κιλά κοκαΐνης ήταν κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε ποσότητα με μπανάνες.

Η πληροφορία για τη μεγάλη αυτή ποσότητα των ναρκωτικών δόθηκε στις 19 Ιουλίου από την Ελληνική Αστυνομία. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από Ελλαδίτες αστυνομικούς σε εμπορευματοκιβώτιο με τελικό προορισμό την Κύπρο. Μετά από συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε η διενέργεια ελεγχόμενης παράδοσης του φορτίου στην Κύπρο. Στις 26 Ιουλίου 2022, το εμπορευματοκιβώτιο αφίχθηκε στο λιμάνι Λεμεσού, όπου με τη συνδρομή των Τελωνειακών Αρχών έγινε διαδικασία ελεγχόμενης παράδοσης και τα ναρκωτικά αντικαταστάθηκαν με ομοιώματα. Στις 27 Ιουλίου 2022, το εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε σε αποθήκη εισαγωγής φρούτων στην περιοχή του Ασώματου.

Το φορτίο τέθηκε υπό συνεχή παρακολούθηση και στις 02.00 τα ξημερώματα της Τρίτης (02/08) θεάθηκαν οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 40 και 46 ετών, να μεταβαίνουν στον χώρο του εμπορευματοκιβωτίου. Αρχικά έκοψαν περίφραξη της αποθήκης και στη συνέχεια αφού πρώτα εισήλθαν εντός, άνοιξαν τη μεταλλική πόρτα του εμπορευματοκιβωτίου όπου άρχισαν να παραλαμβάνουν τα ναρκωτικά. Άμεσα, αστυνομικοί των Βρετανικών Βάσεων με τη βοήθεια μελών της ΥΚΑΝ, επενέβησαν και προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Όπως μας αναφέρθηκε, μέχρι χθες το απόγευμα οι δύο ύποπτοι είχαν ανακριθεί από τις Αρχές των Βρετανικών Βάσεων, ενώ οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να καταλήξουν στα χέρια της ΥΚΑΝ.

πηγή: Philenews