Αφγανιστάν: 13 οι νεκροί στο ξενοδοχείο

Δεκατρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε ένοπλοι και τέσσερις πολίτες, σκοτώθηκαν στην διάρκεια 12ωρης κατάληψης από Ταλιμπάν ενός ξενοδοχείου κοντά στην αφγανική πρωτεύουσα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ Αγιούμπ Σαλανγκί δήλωσε ότι τρεις φρουροί ασφαλείας στο ξενοδοχείο Spozhmai, στις όχθες της λίμνης Κάργκα στις παρυφές της Καμπούλ, σκοτώθηκαν μαζί με έναν αστυνομικό, στη διάρκεια της επιχείρησης για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούσαν οι ένοπλοι.

Ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι νεκροί είναι οκτώ, τέσσερις πολίτες, τρεις φρουροί ασφαλείας του ξενοδοχείου και ένας αστυνομικός.

Η επίθεση εκδηλώθηκε γύρω στις 23:30 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης, όταν δύο ή τρεις καμικάζι οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτήρες ρουκετών εισέβαλαν στην δεξίωση ενός γάμου στο ξενοδοχείο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν μια επιχείρηση γύρω στις 05:30 (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας).

Η λίμνη Κάργκα, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο, είναι ένας δημοφιλής τόπος για πικ-νικ. Στις όχθες της υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία, όπου γίνονται συχνά γαμήλιες δεξιώσεις.

Για περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις  διαβάστε στο 24h.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μου.