Α. Σαμαράς: Δραχμή σημαίνει θάνατος


 

Ο κ. Σαμαράς συμπλήρωσε ότι η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε υποτίμηση 50% με 70%.
 
«Αν πάμε σε δραχμή θα υπάρξει μια μεγάλη υποτίμηση, οι εισαγωγές θα γίνουν πιο ακριβές, τα καύσιμα δεν θα βρίσκονται τόσο εύκολα, όπως και τα φάρμακα. Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς έχουμε μια γνώμη, που είναι στο 100% κι αυτή είναι ότι η δραχμή σημαίνει θάνατος» ανέφερε.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε και την άποψη που επικρατεί ότι δεν θα εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ: «Την Ελλάδα μπορούν να τη βάλουν στη μπάντα και να υπομείνουν κάποιο κόστος αν όμως πληγούν και οι άλλες χώρες το κόστος για την ευρωζώνη θα είναι πολύ μεγαλύτερο».
 
«Η πόλωση είναι πολλές φορές προεκλογικά φυσιολογική. Ο κόσμος έχει ένα δίλημμα. Ευρώ ή δραχμή. Υπάρχει θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη, υπάρχει θέμα που αφορά την επαναδιαπραγμάτευση ώστε να μην αναγκαστούμε να δεχτούμε ένα χειρότερο Μνημόνιο. Είναι ζητήματα πολύ σημαντικά» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε για διεκδίκηση επέκτασης της επιδότησης στον άνεργο κατά ένα χρόνο. Είπε ακόμη ότι θα διεκδικήσει να υπάρξει ευελιξία στη ρύθμιση των οφειλών των πολιτών σε τράπεζες και εφορίες. Παράλληλα, εστίασε στην ανάγκη επενδύσεων, στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και στην επιστροφή καταθέσεων για να τονωθεί η ρευστότητα.
Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.