Αυστηρότερα μέτρα μετά το χθεσινό χτύπημα των Anonymous (vid)

 

Για δεκαπέντε ολόκληρες ώρες «νεκρώθηκαν» από το βράδυ της Δευτέρας (25/6) μέχρι και το πρωί της Τρίτης(26/6) 47 κυβερνητικοί κόμβοι του ίντερνετ, με χαρακτηριστικά διευθύνσεων «gov» και «org».

Μέσα σε αυτούς οι ιστοσελίδες δημόσιας πρόσβασης Υπουργείων, της Προεδρίας, της Αστυνομίας, ανεξάρτητων υπηρεσιών όπως της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, του Εσωτερικού Ελέγχου, του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Μετά την επίθεση των Anonymous  το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, βρίσκεται σε επαγρύπνηση και σε κατάσταση συναγερμού, καθώς υπάρχει πιθανότητα οι χάκερ να ξαναχτυπήσουν.

Παρόλα αυτά το Τμήμα , καθησυχάζει το κοινό , ότι οι αρμόδιοι φορείς έχουν ήδη λάβει αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσουν ένα δεύτερο χτύπημα στους κυβερνητικούς σέρβερ. 

Σύμφωνα, μάλιστα με τις δηλώσεις του διευθυντή του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής, Κώστα Αγρότη στην εφημερίδα «Φ», οι Anonymous είναι και επίσημα αυτοί που «έριξαν» τις κυβερνητικές ιστοσελίδες της Κύπρου, αφού οι επιθέσεις είχαν χαρακτήρα «DDos Attack» (Denial-of-service attack, DoS attack) ) ή «Επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης».

Δεν δίστασε ο κ.Αγρότης να αποδώσει το συμβάν στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε από την Κύπρο , μιας και ανάλογες ήταν οι επιθέσεις που προηγήθηκαν σε άλλες χώρες κατά την περίοδο της δικής τους προεδρίας.

Ας ελπίσουμε πως το «πάθημα», έγινε μάθημα και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα είναι άγρυπνοι φρουροί, έχοντας ως σύμμαχο αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του Κυπριακού διαδικτυακού «κυβερνοχώρου» .

Δείτε το προειδοποιητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο πριν το χτύπημα :
(Για διεφθαρμένες κυβερνήσεις στην Κύπρο και διεφθαρμένους πολιτικούς, μιλά το βίντεο που έχει ανεβεί στο Youtube και εικάζεται ότι προέρχεται από την διάσημη ομάδα των παγκόσμιων Hackers, γνωστών ως Anonymous (Ανώνυμοι), χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί η γνησιότητά του. Η ομάδα των Anonymous προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει με νέες αποκαλύψεις και για διεφθαρμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους που κατευθύνουν τον κυπριακό λαό παραποιώντας την αλήθεια)