Αυστραλία: Πεθαίνουν στα νοσοκομεία

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια… μόνο που ίσως κάποιες φορές δεν την λένε ολόκληρη. Και αν οι αριθμοί δείχνουν μια ευημερούσα σχετικά οικονομία στην Αυστραλία, υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας, Herald Sun, τα τελευταία τέσσερα χρόνια 722 ασθενείς -στην πλειοψηφία ηλικιωμένοι-, πέθαναν από ασιτία ή αφυδάτωση στα νοσοκομεία της Αυστραλίας. Ο αριθμός είναι συγκλονιστικός αριθμός και εγείρει καίρια ερωτηματικά για το είδος της περίθαλψης που προσφέρουν τα νοσοκομεία.

Η εφημερίδα καταγγέλλει, ότι πέρυσι πέθαναν 83 άτομα από αφυδάτωση, 48 από ασιτία, ενώ η ασιτία και η αφυδάτωση προκάλεσαν το θάνατο άλλων 27 νοσηλευομένων σε νοσοκομεία.

Ο πολιτειακός υπουργός Υγείας, David Davis, υπόσχεται τη διενέργεια έρευνας. «Θα ζητήσω αμέσως πληροφορίες και θα συγκαλέσω αμέσως σύσκεψη ειδικών» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Η εκπρόσωπος του Οργανισμού Δράσης κατά Ιατρικών λαθών, Lorraine Long, σχολιάζει, ότι δε επιτρέπεται να πεθαίνουν άνθρωποι από πείνα ή αφυδάτωση στα σύγχρονα νοσοκομεία μας. «Είμαστε, υποτίθεται, μία πλούσια χώρα με όλα τα μέσα και επιτρέπουμε να πεθαίνουν άνθρωποι από ασιτία, απαράδεκτο» τονίζει η κ. Long.

Για περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο 24h.gr ,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.