Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Φιλελεύθερος,  αυτό προκύπτει και από τη δημοσκόπηση της RAI Consultants για λογαριασμό του «Φ». 

Είναι σαφές από τα στοιχεία της δημοσκόπησης, πως μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός συγκρατεί τις δυνάμεις του ενώ για διαφορετικούς λόγους, τα υπόλοιπα κόμματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα συσπείρωσης και διαπιστώνεται μείωση των ποσοστών τους. 

Μοναδική εξαίρεση, η αύξηση των ποσοστών που καταγράφουν οι Οικολόγοι.
 

Όπως καταγράφεται στο δημοσίευμα, με βάση τη δημοσκόπηση, ο ΔΗΣΥ καταγράφει ποσοστό 25%, το ΑΚΕΛ 17,4%, το ΔΗΚΟ 6,3%, η ΕΔΕΚ 4,4%, οι Οικολόγοι 4,1%, το ΕΥΡΩΚΟ 2,7%, άλλο 1,2%.
 

Σημαντική θεωρείται και η αποχή. Εάν προστεθούν αποχή, το λευκό/άκυρο και όσοι δεν απάντησαν, το ποσοστό ξεπερνά το 38%. 
 

Με βάση αυτά τα στοιχεία, γίνεται σαφές πώς το ΑΚΕΛ παρουσιάζει φθορά από τη συμμετοχή στην εξουσία, κυρίως μετά και την αποχώρηση των άλλων κομμάτων από την Κυβέρνηση Χριστόφια.
 

Την ίδια ώρα, τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου εισπράττουν πολιτικό κόστος από την αποτυχία σύμπηξης μετώπου για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Δημοκρατικό Κόμμα, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ εξέρχονται με απώλειες από τη δοκιμασία του ενδιάμεσου.
  

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Φ», η δημοσκόπηση διενεργήθηκε αμέσως μετά την επισημοποίηση του ναυαγίου των συζητήσεων στον ενδιάμεσο χώρο και τα μηνύματα είναι πρόδηλα.