Αναστάληκε η απεργία στα λιμάνια Λεμεσού – Λάρνακας

Αναστάληκε η απεργία στα λιμάνια Λεμεσού – Λάρνακας, εν αναμονή γνωμάτευσης από τον Γενικό Εισαγγελέα, στο κατά πόσο υπήρξε διαφοροποίηση των όρων παραχώρησης του λιμανιού της Λάρνακας σε ιδιώτη επενδυτή.

Σε δηλώσεις του από το λιμάνι Λεμεσού, ο ΓΓ της Συντεχνίας των Υπαλλήλων της ΑΛΚ Μιχάλης Σπύρου, ανέφερε πως μετά τη χθεσινή συνάντηση με το Τμήμα Προγραμματισμού στη Λευκωσία, διαπιστώνεται μια διαφορά απόψεων στο κατά πόσο υπήρξε ή όχι αλλαγή στους όρους της συμφωνίας και ζητήθηκε διασαφήνιση μέσω του Γενικού Εισαγγελέα.

“Έχουμε αποταθεί στο Γενικό Εισαγγελέα για να διερευνήσει το θέμα και έχουμε ήδη αποστείλει και υπόμνημα και θα αποταθούμε και στη Γενική Ελέγκτρια, γιατί πιστεύουμε ότι το θέμα μόνο από αυτήν την οδό μπορεί να επιλυθεί”, είπε ο κ. Σπύρου, προσθέτοντας ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Η ΣΥΑΛΚ υποστηρίζει ότι οι όροι της συμφωνίας με τον στρατηγικό επενδυτή για το λιμάνι της Λάρνακας, έχουν διαφοροποιηθεί σε σημείο που να πλήττουν τα συμφέροντα των υπαλλήλων, αλλά και την ίδια την Αρχή Λιμένων, η οποία θα χάνει έσοδα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την ίδια ώρα τα δυο λιμάνια (Λεμεσού και Λάρνακας) θα ανταγωνίζονται πλέον μεταξύ τους.

Ο ΓΓ της ΣΥΑΛΚ δήλωσε ότι αναμένεται η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα και αναλόγως θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα της Συντεχνίας και των μελών της.