«Ανεύθυνη η κριτική της αντιπολίτευσης»

Η επιμονή της αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται καθημερινά ότι τάχα η Κυβέρνηση μένει απαθής και δεν λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης όχι μόνο είναι ανεύθυνη, επικίνδυνη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας μας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Παράλληλα σημειώνει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύντομα θα συναντηθεί με τις πολιτικές δυνάμεις για να ενημερώσει και να συζητήσει μαζί τους τα θέματα που αφορούν στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιον της οικονομίας της χώρας μας.

Ο κ. Στεφάνου χαρακτηρίζει άδικη και ισοπεδωτική την κριτική της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως αυτή στέλλει το λανθασμένο μήνυμα για την οικονομία της Κύπρου, η οποία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις οικονομίες πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Η άδικη κριτική της αντιπολίτευσης μηδενίζει τα μέτρα αναδιάρθρωσης και αντιμετώπισης της κρίσης που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη με τη μείωση του ελλείμματος και τη μείωση των δαπανών. Αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν προκύψει από το πουθενά, αλλά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί”, επισημαίνει ο Εκπρόσωπος.

Διαβεβαιώνει πως “η Κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για την επίλυση των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας. Συνεχίζει, επίσης, να εργάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων σχετικά με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών”, αναφέρει ο κ. Στεφάνου.