Ανησυχίες ΔΗΚΟ για τα μέτρα στην οικονομία

 

Ο κ. Φωτίου ευχήθηκε «η αναβλητικότητα να μην αποβεί σε βάρος της κυπριακής οικονομίας με σοβαρές συνέπειες στα κυπριακά νοικοκυριά και τους εργαζόμενους».

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι, δυστυχώς, ο Υπουργός Οικονομικών έχει μεταβεί στη σύνοδο του Eurogroup, χωρίς να προηγηθεί η σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα πορίσματα της οποίας θα προσέφεραν ισχυρή θωράκιση στη μάχη που καλείται σήμερα να δώσει η Κυπριακή Δημοκρατία στα πλαίσια των ευρωπαϊκών θεσμών για να υπερβεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ δήλωσε πως το κόμμα του θεωρεί πως η διαπραγματευτική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ήταν σίγουρα πιο ισχυρή και κυρίως πιο αξιόπιστη, αν τα «πολύ-διαφημιζόμενα» μέτρα ήταν συμφωνημένα και ψηφισμένα, για να προσθέσει ότι «η αδικαιολόγητη και εν πολλοίς ανεύθυνη καθυστέρηση, πλήττουν περαιτέρω την ήδη τραυματισμένη αξιοπιστία της οικονομίας μας».

Ανέφερε ακόμη πως για το ΔΗΚΟ τα μέτρα θα πρέπει να επικεντρώνονται σε δομικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις, στην ώθηση της ανάπτυξης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας. «Μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα, χωρίς ουσιαστική δημοσιονομική προσαρμογή δεν μας βρίσκουν σύμφωνους», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως τα μέτρα πρέπει να είναι δίκαια και ισορροπημένα ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες και αντοχές των διάφορων ομάδων του πληθυσμού.

Ανέφερε, τέλος, ότι το ΔΗΚΟ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί, αφού πρώτα ενημερωθεί για το πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση.