«Αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα»

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το μέλλον της Κύπρου δεν πρέπει να βασίζεται στις αποφάσεις ενός μόνο κόμματος, το οποίο διανύει τους τελευταίους μήνες στην εξουσία.

«Η Κύπρος έχει σήμερα ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ραντεβού στην νεότερη ιστορία της. Το ραντεβού με το μέλλον. Όμως για ακόμα μια φορά η παρούσα Κυβέρνηση παίρνει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μας, ερήμην του λαού και των θεσμικών του αντιπροσώπων (κόμματα, Βουλή, συντεχνίες). Για ακόμα μια φορά η Κυβέρνηση μας σέρνει στα τυφλά σε δρόμους που η ίδια αποφασίζει στα κρυφά και μουλωχτά. Καμία ενημέρωση ή διαβούλευση με κανένα άλλο κόμμα. Καμία πρόταση προς συζήτηση. Καμία εθνική στρατηγική για την οικονομία. Αντί αυτού παρακολουθούμε την  πεπατημένη και αποτυχημένη πολιτική της «τελευταίας στιγμής» να συνεχίζεται από την Κυβέρνηση», συμπληρώνει.

Το Κίνημα αναφέρει ότι η αποτελεσματική και πετυχημένη διαχείριση των βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πολιτικών χρειάζεται διαβούλευση με όλα τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους και έχει ζητήσει από τη Κυβέρνηση τη σύγκληση συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών για να παρθούν συνολικές αποφάσεις για την οικονομία.   

«Θεωρούμε ότι το μέλλον της χώρας μας δεν πρέπει να βασίζεται στις αποφάσεις ενός μόνο κόμματος, το οποίο διανύει τους τελευταίους μήνες στην εξουσία. Χρειάζεται εθνική στρατηγική με μακροχρόνιο πλάνο. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές σε πολλούς τομείς και όχι κινήσεις εντυπωσιασμού. Χρειάζονται άμεσα μέτρα ανάπτυξης που θα δώσουν δουλειά στους ανέργους μας. Χρειάζεται στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των παραγωγικών τάξεων», προσθέτει.

Το Κίνημα καλεί, στην ανακοίνωση του, την Κυβέρνηση έστω την υστάτη να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει.

«Να διαβουλευτεί και να συζητήσει για να έχουμε συνολικές αποφάσεις για το καλό του τόπου μας. Διότι η Κύπρος πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και να προοδεύει και μετά από τους εννέα μήνες αυτής της διακυβέρνησης», καταλήγει.