Αποχωρεί από την ελληνική αγορά η Carrefour

Στην εξαγορά του ποσοστού της Carrefour στην κοινοπραξία Carrefour- Μαρινόπουλος στην Ελλάδα προχωρά ο επιχειρηματικός όμιλος Μαρινόπουλος, όπως επιβεβαίωσε στέλεχος του ομίλου.

Ο Όμιλος Μαρινόπουλος με αυτή την επιχειρηματική κίνηση γίνεται αποκλειστικός δικαιοδόχος της Carrefour σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.

Παράλληλα ο γαλλικός κολοσσός αποφάσισε να αναθέσει κατ’ αποκλειστικότητα το franchisee και τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Carrefour για την Ελλάδα, την Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες στην οικογένεια Μαρινόπουλου, η οποία ήταν και ο βασικός συνεργάτης της. Σύμφωνα με την απόφαση του ελληνικού ομίλου πρόκειται να επενδυθούν 350 εκατομ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της πρώην πλέον κοινής εταιρείας.

Στην ανακοίνωση της εταιρίας Αφοι Μαρινόπουλοι αναφέρεται:

“Οι Όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος συμφώνησαν να αναθέσουν την διαχείριση της λειτουργίας, των σημάτων και την ανάπτυξη των καταστημάτων Carrefour Μαρινόπουλος (στην Ελλάδα και την Κύπρο) στον Όμιλο Μαρινόπουλου, και καθόρισαν τις προϋποθέσεις ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα.

Η Carrefour Μαρινόπουλος θα καταστεί αποκλειστικός δικαιοδόχος της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Βουλγαρία και την Αλβανία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης, ο όμιλος εταιρειών Μαρινόπουλου θα καταστεί ο μοναδικός μέτοχος της Carrefour Μαρινόπουλος. Η εταιρεία θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον κ. Jerome Loubère, και θα υποστηρίζεται από ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Επίσης, στο πλαίσιο της οικονομικής αναδιοργάνωσης της εταιρείας και για να αντιμετωπισθούν οι τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις στην Ελλάδα, οι μέτοχοι θα προβούν από κοινού σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 348 εκ ευρώ.

Ο Όμιλος Carrefour επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη, που πάντοτε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους είχε στην οικογένεια Μαρινόπουλου, με τη μεταβίβαση της κυριότητας και την ανάθεση της διαχείρισης αυτής της ηγετικής εταιρείας, σε μια χώρα με την οποία η οικογένεια Μαρινόπουλου είναι ιδιαίτερα δεμένη και στην οποία η οικογένεια Μαρινόπουλου είναι σε θέση, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, να διασφαλίσει την καθοδήγηση και πορεία της εταιρείας μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον”.

Γαλλικά ΜΜΕ: Αποχωρεί από τον Ελληνικό βούρκο

“Η Carrefour αποχωρεί από τον ελληνικό βούρκο, το χρηματιστήριο το εκτιμά” τιτλοφορεί σχετικό άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

“H μετοχή της Carrefour ανέβηκε πάνω από 2% μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής της από την Ελλάδα. Παράλληλα, αναπτύσσεται στην Αργεντινή. Οι διοικούντες της Carrefour αποφάσισαν να πετάξουν την πετσέτα στην Ελλάδα, όπου όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, η ανάπτυξη δεν έχει καμιά πιθανότητα να αρχίσει ξανά, προτού (περάσουν) πολλά χρόνια” γράφει χαρακτηριτικά, σημειώνοντας ότι η Carrefour θα παραχωρήσει ολόκληρο το μερίδιο στην κοινοπραξία Carrefour Μαρινόπουλος στην Ελλάδα, με την επισήμανση ότι το κόστος αυτής της αποχώρησης δεν θα είναι μηδαμινό, αφού μεταφράζεται σε επιβάρυνση περίπου 220 εκατομμυρίων ευρώ.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.