Αποκλειστικό: Θρίλερ με το δάνειο

silikiotisepafes

Το ρωσικό «Da» που περιμένουν εδώ και μέρες δεν έχει έρθει, παράλληλα όμως στενεύουν επικίνδυνα τα χρονικά περιθώρια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του 24h, ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης μετά από προσωπικές οδηγίες του Προέδρου Χριστόφια αναχώρησε χθες (22/6) εκτάκτως για την Κίνα. Το ταξίδι αφορά τις προσπάθειες εξασφάλισης δανείου αλλά και κινεζικές επενδύσεις.

Στην Κίνα βρίσκεται και ο πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, Μιχάλης Σαρρής, σε μια προσπάθεια διερεύνησης και εντοπισμού επενδυτών, που θα καλύψουν μέρος της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας.

Η ερχόμενη Δευτέρα (25/6) αποκτάει κρίσιμο χαρακτήρα καθώς θα πρέπει μέχρι τότε να μεταβιβάσουμε την αίτηση μας στον Πρόεδρο του Eurogroup.

Πλέον όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά με την Κυβέρνηση να δίνει μάχη με τον χρόνο ώστε να έχει στα χέρια της δυνατά διαπραγματευτικά χαρτιά στις συνομιλίες που θα έχει για την είσοδο της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης.

Η Κυβέρνηση ήλπιζε ότι μέχρι χθες θα υπήρχε εξέλιξη στο θέμα δανείου με τη Ρωσία κάτι που ωστόσο μέχρι σήμερα το πρωί δεν έχει συμβεί.

Την ίδια ώρα η καθυστέρηση στην προώθηση των νέων μέτρων αφαιρεί από την Κυβέρνηση ακόμα ένα ισχυρό χαρτί το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να πείσει ότι προχωράει χωρίς αναβολές στην απαραίτητη δημοσιονομική αναπροσαρμογή.