Αποστολή Νοτιοαμερικανών υπουργών στην Παραγουάη

 

Οι πρόεδροι της Ένωσης Νοτιοαμερικανικών Κρατών (UNASUR), θα στείλουν υπουργική αποστολή στην Παραγουάη απόψε για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, ανακοίνωσε στο Ρίο ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Αντόνιο Πατριότα.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε σύνοδο στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής Ρίο+20, αρχηγών κρατών και υπουργών του νοτιαμερικάνικου μπλοκ, σήμερα το απόγευμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για να μελετηθεί η κατάσταση στην Παραγουάη, όπου ο Πρόεδρος Φερνάντο Λούγκο βρίσκεται αντιμέτωπος με μια διαδικασία αποπομπής από το αξιωμά του. «Θα συμμετάσχω σε αυτήν την αποστολή, καθώς και ο γενικός γραμματέας (Βενεζουελάνος) της UNASUR, Αλι Ροντρίγκες», είπε.

«Οι πρόεδροι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι πρέπει να διατηρήσουμε τη σταθερότητα και το σεβασμό της δημοκρατικής τάξης στην Παραγουάη, να διατηρήσουμε τις συνταγματικές ρυθμίσεις και να υπερασπίσουμε το κράτος δικαίου», τόνισε ο Πατριότα.

Ο Πρόεδρος Λούγκο κατηγορείται για «πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του» μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα βορειοανατολικά ανάμεσα στην αστυνομία και τους αγρότες και προκάλεσαν 17 νεκρούς.

Ο αρχηγός του κράτους έχει ήδη πει ότι δεν θα παραιτηθεί και αναμένει οι διαδικαστικές προθεσμίες να τηρηθούν για να εξασφαλίσει την υπεράσπισή του.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο 24h.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.