«Αποτυχημένες οι συνομιλίες για το Κυπριακό»

5mexmetalitalat

 

Το αποτέλεσμα μέχρι τώρα, πρόσθεσε, είναι η ολοκληρωτική αποτυχία. Από την 1η Ιουλίου που θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ η «ε/κ πλευρά», όπως απεκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και το ψευδοκράτος θα υποχωρήσουν καθώς η Ένωση θα αναγκαστεί να υποστηρίξει το μέλος της δηλαδή τους Ε/κ, υποστήριξε.
 

Πρόσθεσε επίσης ότι μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών στην «ε/κ πλευρά», το Κυπριακό θα «παίζεται» σε στενά πλαίσια. Σημείωσε ότι με το πέρας των εκλογών ίσως έρθει ένας «καινούργιος Παπαδόπουλος», αν και δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει τα πολιτικά συμφέροντα στο «νότο», ποιες πιθανές πολιτικές θα μπορούσαν να συνάψουν, καθώς και ποιον θα μπορούσαν να στηρίξουν.
 

Όσον αφορά την παραίτηση του Κουντρέτ Οζερσάϊ, ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι αυτή θα φανεί στις διαπραγματεύσεις και υπενθύμισε ότι η ε/κ πλευρά χαρακτήρισε την παραίτηση ως «θανατηφόρο κτύπημα στις συνομιλίες». Θα πάρει κάποιο χρόνο να δημιουργηθεί μια καινούργια ομάδα, ανέφερε λέγοντας ότι «ας μην ξεχνάμε ότι την διαδικασία των συνομιλιών κατά κύριο λόγο, την διεύθυνε ο κ. Οζερσάϊ».