Αστυνομική καταδίωξη στη Λάρνακα

Συγκεκριμένα γύρω στις 1.40 σήμερα τα ξημερώματα, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίπου τα οποία βρίσκονταν σε περιπολία, εντόπισαν αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ένα πρόσωπο και μια μοτοσικλέτα να βρίσκονται σταθμευμένα σε κάποιο σημείο του δρόμου.

Όταν τα μέλη της Αστυνομίας πλησίασαν την περιοχή, ο οδηγός της μοτοσικλέτας τράπηκε σε φυγή.

Η Αστυνομία έκανε έρευνα στο αυτοκίνητο του 28χρονου από τη Λάρνακα, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν ένα πλαστικό ομοίωμα πιστολιού, δύο ξύλινα ρόπαλα μήκους 80 εκατοστών και μια ρούχινη κουκούλα χρώματος μπλε.

Ο 28χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι, η μοτοσικλέτα που τράπηκε σε φυγή, βάσει των αριθμών εγγραφής της, έχει καταγγελθεί ως κλοπιμαία στο ΤΑΕ Λεμεσού την 28 Ιανουαρίου 2012.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζοντας της έρευνες εντόπισε στις 4.55 τα ξημερώματα, αυτοκίνητο το οποίο κινείτο ύποπτα στην περιοχή του Δημοτικού Σχολείου Κόκκινων.

Η οδηγός του αυτοκίνητου παρέλειψε να σταματήσει στο σήμα του αστυνομικού, δεν κατάφερε όμως να ξεφύγει αφού ανακόπηκε λίγη ώρα αργότερα . Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, άνοιξε την πόρτα και τράπηκε σε φυγή.

Τόσο η 54χρονη Κύπρια οδηγός, όσο και ο επιβάτης, μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίπου, όπου συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων.

Στο αυτοκίνητο της 54χρονης, εντοπίστηκε μια ξύλινη μαγκούρα μήκους ενός μέτρου περίπου και ένα σκεπάρνι.

Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος προηγουμένως είχε τραπεί σε φυγή, ήταν το ίδιο πρόσωπο που οδηγούσε την κλοπιμαία μοτοσικλέτα.  Ωστόσο, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι «Πιστεύεται ότι τα πρόσωπα αυτά είχαν σκοπό να προβούν σε εγκληματική ενέργεια η οποία αποτράπηκε απο την Αστυνομία. Γίνονται εξετάσεις αναφορικά με υπόθεση ληστείας που έγινε στη Λευκωσία για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για αυτά τα πρόσωπα».

«Οι συλληφθέντες», κατέληξε ο κ. Ανδρέου, «θα ανακριθούν σχετικά με σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν την Αστυνομία Λάρνακας και συγκεκριμένα σε υποθέσεις ληστειών σε περίπτερα και αρτοποιεία καθώς και άλλες υποθέσεις».