Χριστιάνα Αρτεμίου: “Χώρισα για τρίτο πρόσωπο”

Πέρα από τα παιδικά χρόνια που όπως εξομολογήθηκε τα πέρασε με την γιαγιά γιατί ήταν εμπόδιο να μεγαλώσει με τους γονείς της λόγω οικονομικών προβλημάτων, η γνωστή ηθοποιός και σεναριογράφος αναφέρεται στον πατέρα της , στα φοιτητικά της χρόνια αλλά και στους έρωτες.

Έχασε τον πατέρα της σε ηλικία 16 χρονών, ωστόσο θυμάται τον πατέρα της ως ένα «ένα πλάσμα σικιμετζίδικό , που έλεγε ανέκδοτα, η μάμα μου ήταν μια γυναίκα δραστήρια, που έκανε τέσσερις δουλειές συγχρόνως και δεν έκανε το κέφι της. Από αυτή πήρα το γέλιο».

Η ζωή της δεν ήταν εύκολη. Μάλιστα όταν αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική βρήκε την μητέρα της αρνητική. «Η μαμά είχε αντιρρήσεις , ήθελε να πάω οικονομικά. Το γινάτι όμως που έχω είναι της μαμάς»

Η Χριστιάνα προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρο της δεν διστάζει να δουλεύει και να σπουδάζει ταυτόχρονα. « Επιμένω, δουλεύω το πρωί σερβιτόρα, πωλήτρια, εργάτρια σε εργοστάσιο μπομπονιέρων, σε φούρνο και συγχρόνως σπουδάζω δημοσιογραφία και ηθοποιία».

Μια αποκάλυψη που πολύ λίγοι γνωρίζουν, ότι η ηθοποιός – σεναριογράφος σπούδασε και δημοσιογραφία. Αυτό ίσως την βοήθησε και στην συγγραφή των επιτυχιών μαζί με τον Λώρη Λοϊζίδη.

Τα φοιτητικά της χρόνια κύλησαν γεμάτα κόπο και δυσκολίες. Πάντα όμως ευχάριστα και με στόχο. «Έτσι πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια δεν τα πέρασα έξαλλα. Με δουλειά… Συνηθίζεις όμως . Να έχει ας πούμε λεφτά ο συμφοιτητής σου για καφέ και εσύ να μην έχεις».

Με την πάροδο των χρόνων το όνειρο της γίνεται πραγματικότητα. Η συνεργασία της με το Λώρη, σημειώνει επιτυχία. Έχει όμως την ίδια επιτυχία και στον έρωτα;

Η Χριστιάνα έζησε έρωτες και μακροχρόνιες σχέσεις. Δηλώνει μάλιστα πως θα ήθελε κάποια στιγμή να γίνει μάνα, να αποκτήσει οικογένεια.

«Θέλω να γίνω μάνα. Θα δυσκολευτώ βέβαια να παντρευτώ αλλά έζησα έρωτες, χωρισμούς, έζησα ακόμα και μακροχρόνιους δεσμούς. Χωρίσαμε γιατί μπήκε τρίτος άνθρωπος. Η δικαιολογία ότι σπαταλούσα ώρες στη δουλειά μου».

Η πικρία της για τους άντρεςς πρέπει να είναι μεγάλη. Η πληγή ενός χωρισμού δεν ξεπερνιέται εύκολα. Όπως η ίδια συμπληρώνει… « Οι πλείστοι άντρες είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Το πολύ να σου κατεβάσουν κάτω τα σκουπίδια, θα σου κάνουν παρατήρηση , θα σου πουν ότι δεν είναι – για παράδειγμα – φρεσκοκομμένο το λεμόνι, ότι άργησες, θα θελήσουν να σε ελέγξουν, πάντως δεν λειτουργούν ισότιμα οι σχέσεις. Το έζησα και δεν το δέχομαι».

Θα ήθελε όμως ένα σύντροφο στην ζωή της; «Δεν θέλω έναν σύντροφο για να με κάνει καλά. Άμα δεν είμαι καλά δεν θέλω να με κάνει ο άλλος καλά .Ή εγώ ή ο χρόνος. Δεν επιτρέπω να με καταπιέσει κανένας. Σήμερα ζω με τον Παζλ το γάτο μου. Ζω και με τα λίγα, ζω με τα ουσιαστικά και είμαι χαρούμενη γιατί μπορώ να δημιουργώ , εξάλλου κανένας δεν μπορεί να τα έχει όλα».

Διαβάστε σχετικό άρθρο ΕΔΩ