Χριστιάνα Αρτεμίου : «Μεγάλωσα με τη γιαγιά »

Σε μια εξομολογητική συνέντευξη στο περιοδικό Life και μέσα από τον αφηγηματικό γραπτό λόγο της Ελίτας Μιχαηλίδου, ξεδιπλώνεται μια άγνωστη πλευρά της ζωής της Χριστιάνας Αρτεμίου.

Πραγματικά , πίσω από αυτό το χαμόγελο και την γυναίκα η οποία έκανε χιλιάδες τηλεθεατές να γελούν μέσα από τις χιουμοριστικές ατάκες της , δεν περίμενα πως κρύβεται μια τέτοια «δραματική» εμπειρία ζωής.

Στην συνέντευξη της η Χριστιάνα Αρτεμίου διηγείται τις δυσκολίες που πέρασε στα παιδικά της χρόνια. «Γεννήθηκα στην Αθηαίνου. Εκεί βρίσκεται το πατρικό μου και η καταγωγή από την πλευρά του πατέρα μου Αρτέμη . Η μαμά, η Μυρούλα, μια άξια γυναίκα, είχε τυροκομείο και δυο παιδιά ήδη όταν γεννήθηκα εγώ, πολλές ευθύνες, πολλά οικονομικά προβλήματα. Δεν μπορούσε να με αναλάβει. Έτσι, όταν ήμουν τριών μηνών με έδωσε στην γιαγιά , τη μητέρα της, που καταγόταν από την Άσσια. Μεγάλωσα στον συνοικισμό Στρόβολος 3 »

Η Χριστιάνα Αρτεμίου, το κορίτσι της διπλανής πόρτας, στερήθηκε την οικογένεια της. Ωστόσο «Κάθε Σαββατοκύριακο έβλεπα την μητέρα μου. Ήξερα ότι είχε οικονομικές δυσκολίες, ήξερα ότι ήμουν εμπόδιο. Είναι ευχή και κατάρα, να μεγαλώνεις έτσι. Μαζί με τα αδέρφια μου για να καταλάβεις, τώρα δένομαι».

Χρόνια δύσκολα, χρόνια που της έλειψε η μητρική αγκαλιά. Παρόλα αυτά στα έξι της χρόνια επιστρέφει πίσω στην οικογένεια της, όμως δεν ξεχνά την γιαγιά που την μεγάλωσε. Όπως η Χριστιάνα δηλώνει : «Μπορεί στα έξι μου να επέστρεψα στην Αθηαίνου για να ζήσω με τους γονείς μου, μόλις όμως ερχόταν η Παρασκευή, μάζευα τα πράγματα μου, και πήγαινα μόνη μου στη στάση του λεωφορείου για να πάω πάλι στη γιαγιά . Δημοτικό και Γυμνάσιο στην Αθηαίνου, αλλά κάθε Παρασκευή, γιορτή, διακοπές , καλοκαίρια με κάθε ευκαιρία πίσω στην γιαγιά μου».

Αυτό είναι ένα μέρος από την ζωή της γυναίκας που ταυτίστηκε όσο καμία άλλη με το γέλιο και τις χιουμοριστικές ατάκες. Αύριο(12/6) στο 24h διαβάστε και το δεύτερο μέρος όπου μιλά για τον πατέρα της και την φοιτητική της ζωή.