”Χρυσάφι” για αντίγραφο του συντάγματος των ΗΠΑ

 

Ένα προσωπικό αντίγραφο του Συντάγματος των ΗΠΑ και του Χάρτη των Δικαιωμάτων που ανήκε στον Τζωρτζ Ουάσινγκτον, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie’s, την Παρασκευή, έναντι 9.8 εκατομμυρίων δολαρίων, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ πώλησης βιβλίων και ιστορικών ντοκουμέντων στις ΗΠΑ.

Το σημαντικό βιβλίο βρισκόταν στη βιβλιοθήκη της έπαυλης του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ στο Mount Vernon της πολιτείας της Βιρτζίνια μέχρι το 1876 όπου και σύντομα θα επιστρέψει.

Ο δεμένος τόμος ήταν το προσωπικό αντίγραφο του Τζωρτζ Ουάσινγκτον, το οποίο περιείχε τα Πρακτικά του Κογκρέσου και έφερε με μεγάλα γράμματα την υπογραφή του προέδρου, σύμφωνα με την Guardian.

Το βιβλίο περιγράφεται από τον οίκο Christie’s ως σχεδόν άθικτο μετά από 223 χρόνια, ενώ είχε τυπωθεί ειδικά για τον Ουάσινγκτον το 1789, κατά το πρώτο έτος του στο προεδρικό γραφείο.

Στα περιθώρια συμπεριλαμβάνονται χειρόγραφες σημειώσεις του πρώτου προέδρου σχετικά με σημαντικά σημεία αναφορικά με τις ευθύνες του.

Και άλλα σπάνια βιβλία και ιστορικά χειρόγραφα έχουν πωληθεί σε πολύ υψηλές τιμές στο παρελθόν: ένα αυτόγραφο κείμενο του Λίνκολν, που χρονολογείται από το 1864, πωλήθηκε το Φεβρουάριο του 2009 έναντι 3.4 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μία επιστολή του Ουάσινγκτον προς τον ανιψιό του άγγιξε την ίδια χρονιά τα 3.2 εκατομμύρια δολάρια.

Το πανάκριβο αντίγραφο

Η δημοπρασία τράβηξε τα βλέμματα

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.