Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να τηρεί «σιγή ιχθύος»

 

«Χθες βγήκε στη δημοσιότητα ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά τις Βάσεις και τη δυνατότητα της Αστυνομίας να οπλοφορεί εντός των Βάσεων και ειδικότερα στο χώρο που θα γίνει και η εναρκτήρια εκδήλωση με την ευκαιρία της κυπριακής Προεδρίας Συμβουλίου της ΕΕ», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα και αφορά τα μέτρα ασφάλειας και τη δυνατότητα προστασίας την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία θα προσφέρει σε όλους αυτούς τους ξένους Ευρωπαίους εταίρους μας, ηγέτες από τις πλείστες χώρες που θα επισκεφθούν την Κύπρο».

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «στο αρχικό στάδιο μας είχαν πει ότι επιλέγηκε ο συγκεκριμένος χώρος για να δείξουμε ότι ασκούμε και κυριαρχία, αυτή ήταν η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Και σήμερα, ανέφερε, «πληροφορούμαστε ότι αυτή η κυριαρχία θα είναι χωρίς όπλα», προσθέτοντας ότι «την ασφάλεια δεν θα την παρέχουμε εμείς, φαίνεται θα την παρέχουν κάποιοι άλλοι».

«Πράγματι, κάποιος πρέπει να μας πει τι είναι εκείνο που γίνεται ακριβώς», είπε, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορεί η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός να τηρούν ‘σιγή ιχθύος’».