Διαφωνία Γερμανών για την οικονομική πολιτική Μέρκελ

Το 58,9% των Γερμανών θεωρεί ότι η πολιτική σωτηρίας του ευρώ που εφαρμόζει η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν είναι η σωστή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η γερμανική οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt. Αντιθέτως, το 41,1% θεωρεί ότι ακολουθείται η ενδεδειγμένη πολιτική.

Όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση, οι Γερμανοί εμφανίζονται διχασμένοι σε ό,τι αφορά το εάν στο πλαίσιο της αποψινής Συνόδου Κορυφής η κυρία Μέρκελ θα καταφέρει να επιβάλει τις θέσεις της σε μεγάλο βαθμό, με το 36% να εκφράζει την εμπιστοσύνη του και το 35% να υποστηρίζει το αντίθετο.

Συντριπτική ωστόσο (67,4%) είναι η πλειοψηφία εκείνων οι οποίοι, σε σχετικό ερώτημα, τοποθετούνται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τα θεμελιώδη ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και σε ποσοστό 35,3% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ήδη ότι διαφωνούν με την μεταβίβαση εξουσιών στις Βρυξέλλες. Στο 23% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι, ενώ το 41,7% θεωρεί ότι η πολιτική που ασκείται για την αντιμετώπιση της κρίσης καταστρέφει την δημοκρατία στην Ευρώπη.

Περισσότερες ειδήσεις στο 24h.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.