“Διάσωση της οικονομίας μόνο μέσα από συναίνεση”

«Οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις υποσκάπτουν επιδεινώνουν την οικονομική κατάσταση στην πατρίδα μας. Επιβάλλεται να βάλουμε την Οικονομία στο δρόμο της Ανάπτυξης με συμφωνημένα μέτρα και συλλογικές δράσεις», ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη και η ρευστότητα στην αγορά που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και αναθέρμανση της οικονομίας θα έρθουν με την επιτάχυνση των αδειών για οικοδομικά, ενεργειακά και άλλα έργα, με μείωση των επιτοκίων δανεισμού, με άμεση εξυπηρέτηση των ντόπιων και οι ξένων επενδύσεων. Ολα αυτά τα μέτρα, είπε, μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και γρήγορα με υπουργικές αποφάσεις και με παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους.
«Στο σημείο που έχουμε φτάσει πρέπει να κατανοήσουν όλοι, ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η διάσωση της Οικονομίας και όχι οι ανούσιες δημόσιες συζητήσεις, που στέλλουν το μήνυμα ότι επίκειται κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας δημιουργώντας έτσι κλίμα ανασφάλειας στους ξένους επενδυτές που αξιοποιούν την Κύπρο ως οικονομικό κέντρο των δραστηριοτήτων τους», ανέφερε.