Διαβήματα προς ΗΕ για παράνομη άσκηση στα κατεχόμενα

Σε διαβήματα προς τα Ηνωμένα Εθνη και διαπιστευμένες διπλωματικές αποστολές στην Κυπριακή Δημοκρατία, για την παράνομη άσκηση έρευνας και διάσωσης που διεξάγει η Τουρκία στα κατεχόμενα, προβαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχουμε προβεί από την περασμένη εβδομάδα σε όλα τα διαβήματα προς τα ΗΕ και προς όλες τις διπλωματικές αποστολές που είναι διαπιστευμένες στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και προς συγκεκριμένες χώρες οι οποίες είχαν συμμετάσχει στην περσινή άσκηση» δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Ερωτηθείσα σήμερα στη Βουλή για την παράνομη άσκηση «έρευνας και διάσωσης ανθυπολοχαγός Τζιανέρ Γκιόνελι – 2012» η οποία θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουνίου, η Υπουργός είπε ότι «οι προσπάθειες μας είναι και προληπτικές και αν δούμε ότι θα υπάρχει οποιαδήποτε συμμετοχή και φέτος αυτών των χωρών, ή άλλων, σίγουρα θα γίνουν επιπρόσθετα διαβήματα».

Όπως ανέφερε, η παράνομη άσκηση έρευνας και διάσωσης διεξάγεται από την Τουρκία τα τελευταία 8 και πλέον χρόνια με τη συμμετοχή της τουρκικής αεροπορίας και του τουρκικού ναυτικού, και τη συνεργασία των λεγόμενων δυνάμεων ασφαλείας του ψευδοκράτους.