Δώρο γενεθλίων ύψους 10 εκατ. λιρών

 

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ γιορτάζει σήμερα τα 30ά του γενέθλια κι εκπληρώνει έτσι έναν όρο στη διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνα ώστε να μπορέσει να λάβει ως κληρονομιά δέκα εκατομμύρια λίρες.

 

Η εκλιπούσα πριγκίπισσα της Ουαλίας κληροδότησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στους γιούς της Ουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι ήταν 15 και 12 ετών αντίστοιχα όταν εκείνη σκοτώθηκε το 1997. Οι εκτελεστές της διαθήκης, όμως, έκριναν ότι η κληρονομιά δεν θα πρέπει να δοθεί στους δικαιούχους μέχρι να γίνουν 30 ετών.

 

Η Νταϊάνα άφησε περιουσία ύψους 12.966.022 λιρών (16 εκατομμυρίων ευρώ), αλλά εκτιμάται ότι το ποσό αυτό έχει ανέλθει στις 20 εκατομμύρια λίρες μέσω επενδύσεων. Αμφότεροι οι πρίγκιπες δικαιούνται το μισό αυτής της περιουσίας.

 

Στην αρχή ειπώθηκε ότι ο Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κάθριν ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα για να αγοράσουν εξοχική κατοικία, όμως αυτό το σενάριο εγκαταλείφθηκε όταν κυκλοφόρησε ότι ο πρίγκιπας πρόκειται να συνεχίσει την συμμετοχή του στην ομάδα έρευνας και διάσωσης της Βασιλικής Αεροπορίας.

 

«Υπάρχουν φήμες ότι ο δούκας και η δούκισσα θέλουν να χτίσουν σπίτι αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για αυτό καθόλου. Αν ο δούκας αποφασίσει τον επόμενο χρόνο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα έρευνας και διάσωσης μπορεί να χρειαστεί να μετεγκατασταθεί σε άλλη βάση, μακριά από το Άνγκλσι, επομένως η ιδέα ενός νέου σπιτιού απλά δεν είναι της παρούσης», δήλωσε στην Ντέιλι Τέλεγκραφ βασιλικός συνεργάτης.

 

Ο Ουίλιαμ και η Κάθριν, οι οποίοι παντρεύτηκαν πέρυσι, αναμένεται να γιορτάσουν τα γενέθλια με φίλους τους προτού επιστρέψουν στην αγροικία που νοικιάζουν στο Άνγκλσι–ένα νησί κοντά στην βορειοδυτική ακτή της Ουαλίας.

Για περισσότερες ειδήσεις www.24h.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας