Δύο άτομα αναζητούνται για το πενταπλό φονικό

Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο προσώπων καθώς επίσης και διεθνή εντάλματα έχουν εκδοθεί ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή των ελληνικών Αρχών για εντοπισμό των προσώπων αυτών σχετικά με το περιστατικό του πενταπλού φόνου στην Αγία Νάπα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη.

Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου ο κ. Αγγελίδης είπε ότι υπάρχει η συνεργασία τόσο με την Europol όσο και με την Interpol όσο αφορά τον εντοπισμό των προσώπων αυτών.

Για την υπόθεση, ανέφερε συνεχίζονται εντατικά οι ανακρίσεις και όσο αφορά το θέμα του εντοπισμού των προσώπων έχουν γίνει αρκετές εξετάσεις και στην Κύπρο χωρίς όμως μέχρι στιγμής να εντοπιστούν.

Ερωτηθείς ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε και σε άλλο επεισόδιο που διερευνάται από την Αστυνομία σχετικά με αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, τραυματισμού, παράνομης συνάθροισης, οχλαγωγίας, απειλής και σωματικής βλάβης.

Συγκεκριμένα, είπε συνεχίζοντας, τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 πρόσωπα είχαν επιτεθεί σε δύο πρόσωπα, τα οποία ήταν συνιδιοκτήτες σε δισκοθήκη στην Αγία Νάπα, «και από την πρώτη στιγμή μετά την πληροφόρηση του συμβάντος, είχαν γίνει ανακρίσεις και χθες είχαν εκδοθεί 8 εντάλματα σύλληψης και συνελήφθηκαν τα  7 πρόσωπα».

Πρόκειται, όπως είπε, «για 4 Ε/κ και 3 αλλοδαπούς ηλικίας 30-48 χρόνων ενώ καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο, ηλικίας 26 χρόνων αλλοδαπός».

Τα 7 πρόσωπα έχουν παρουσιαστεί σήμερα στο Δικαστήριο για να ζητηθεί η κράτηση τους, συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο κ. Αγγελίδης.

Είπε ακόμα ότι «πρόκειται γ ια ένα ξεχωριστό επεισόδιο που διερευνάται και δεν υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία που να το συνδέει με την υπόθεση του πενταπλού φόνου και δεν υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία μέχρι τώρα που να το συνδέει με την υπόθεση του φόνου στην Αγία Νάπα».

«Αν στην πορεία των ερευνών προκύψει ότι συνδέεται με οποιανδήποτε υπόθεση είναι κάτι το οποίο θα εξεταστεί με προσοχή» κατέληξε.