Εγκρίθηκε ο Μαλάς…

Μέτα από την επτάωρη συνεδρία, η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, που συζήτησε την πρόταση του Πολιτικού Γραφείου σε σχέση με την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, κατέληξε σε ψηφοφορία, με το 70% των παρευρισκομένων μελών να ψηφίζει υπέρ, 25% να ψηφίζει ψήφισαν εναντίον ενώ 5% τήρησαν αποχή.

 Εξερχόμενος της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους είπε πως δεν είναι ο αρμόδιος να προβεί σε δηλώσεις επί του θέματος. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η συνεδρία κράτησε για επτά ώρες, είπε πως “υπάρχει πλήρης δημοκρατία στο ΑΚΕΛ και καμιά ‘σπέκουλα’ γι αυτή την υπόθεση δεν σηκώνει”. Μίλησε σωρεία συντρόφων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σε ένα δημοκρατικό διάλογο. “Έπρεπε για να μην υπάρχουν υποψίες, σε εισαγωγικά, να μην μιλήσει ο κόσμος για να τελειώσουμε γρήγορα; Όχι”, συμπλήρωσε. Ερωτηθείς αν έγινε μυστική ψηφοφορία απάντησε “βεβαίως”.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, φεύγοντας από τα γραφεία του κόμματος, παρέπεμψε για δηλώσεις στον Εκπρόσωπο Τύπου. Σημείωσε μόνο ότι “υπάρχει απόφαση προς τις κομματικές οργανώσεις βάσης”. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης δήλωσε ότι “κατατέθηκε εισαγωγική ομιλία εκ μέρους του Πολιτικού Γραφείου από τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού αναφορικά με τους χειρισμούς που έγιναν και το σκεπτικό της πρότασης για υποστήριξη της υποψηφιότητας του Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές”.

Όπως είπε ακολούθησε, πολύωρη δημιουργική και παραγωγική συζήτηση και προβληματισμός, κατά τον οποίο 55 μέλη της ΚΕ εξέφρασαν τις σκέψεις και απόψεις τους. Η συζήτηση, πρόσθεσε, ολοκληρώθηκε με μυστική ψηφοφορία στην οποία τέθηκε προς έγκριση η εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου. “Στην ψηφοφορία 70% των παρευρισκομένων μελών ψήφισαν υπέρ, 25% ψήφισαν εναντίον ενώ 5% ψήφισαν αποχή. Με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, θα ξεκινήσει από αύριο η εισήγηση να συζητείται στις κομματικές οργανώσεις βάσης του κόμματος”, κατέληξε.