Εκκρεμούν αποζημιώσεις από την έκρηξη στο Μαρί

 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα, σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας έτυχε η Επιτροπή ένας αριθμός τραυματιών έχουν ήδη αποθεραπευθεί.

Από τους στρατιώτες και το μόνιμο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς που είχαν επηρεαστεί από την έκρηξη, κάποιοι έχουν ήδη αποθεραπευτεί και κάποιοι συνεχίζουν να λαμβάνουν την ανάλογη θεραπεία με έξοδα της Εθνικής Φρουράς, πρόσθεσε.

Ανάλογη ενημέρωση είχε η Επιτροπή σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα και για τις αποζημιώσεις που θα πρέπει να δοθούν στις οικογένειες που έχουν υποστεί υλική ζημιά.

«Δυστυχώς, υπάρχουν περιπτώσεις μετά και από 11 μήνες που οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί σε σχέση με την υλική ζημιά», είπε, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα αποστείλει επιστολή ζητώντας εξηγήσεις για το θέμα. 

Σε δικές του δηλώσεις για το θέμα, ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών ανέφερε ότι «θεωρούμε ότι η πολιτεία έχει ευθύνη στην επανένταξη των ανθρώπων αυτών είτε για να βρουν εργασία, είτε για άλλη στήριξη και αποζημίωση», προσθέτοντας πως έγιναν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφέροντας πως η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα, κατέληξε δηλώνοντας βεβαιότητα ότι η πολιτεία θα πράξει στο ακέραιο αυτό που οφείλει έναντι των ανθρώπων που τραυματίστηκαν ή ζημιώθηκαν με δική της υπαιτιότητα

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης είπε ότι είναι απαράδεκτο να εκκρεμεί στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας 11 μήνες μετά, θέμα αποζημίωσης αυτοκινήτου τραυματιών που καταστράφηκε κατά την έκρηξη.

Κάλεσε δε τη Επαρχιακή Διοίκηση να επιληφθεί του θέματος, «χθες», προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο να παρουσιάζεται τέτοιο θέμα ενώπιον μας και εμείς να το ανεχόμαστε.