Ελέγχουν λογαριασμούς Μουμπάρακ στη Κύπρο

6moumparak

Ο Υπ. Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά, ανέφερε ότι, η Αίγυπτος ζήτησε από τις κυπριακές Αρχές να διερευνήσουν αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί στη Κύπρο του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
 

Όπως ανέφερε ο κ. Λουκά, η Αίγυπτος ζήτησε να γίνει έλεγχος και για άλλα μέλη της οικογένειας του Μουμπάρακ. Απεστάλη μάλιστα και κατάλογος.
 

Ο κ. Λουκά είπε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και ήδη έχει εντοπισθεί ένα εκατομμύριο ευρώ στο όνομα αξιωματούχου που βρίσκεται στον κατάλογο.
 

Είπε ακόμα ότι πριν από δύο μέρες έφθασαν στη Κύπρο μέλη των Αρχών της Αιγύπτου ούτως ώστε να ενημερωθούν για την πορεία των ερευνών της Κεντρικής τράπεζας.

 
Ο κ. Λουκά ανέφερε ότι θα γίνει έρευνα και στο γραφείο του εφόρου εταιρειών στη Κύπρο, για να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο να είχαν εγγραφεί εταιρείες στο όνομα μελών της οικογένειας Μουμπάρακ.

 
Όπως ανέφερε ο Υπ. Δικαιοσύνης, στην Κύπρο έρχονται συγκεκριμένα αιτήματα από τις Αιγυπτιακές Αρχές τα οποία βρίσκονται  στο στάδιο διερεύνησης, ενώ αναμένεται εντός των ημερών να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Κεντρικής Τράπεζας.