Εμμονή στην κινέζικη επένδυση

 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι γίνεται η όλη απαραίτητη εργασία για να ξεπεραστούν εκείνα τα σημεία που έχουν επισημανθεί.

«Θέλουμε και επιδιώκουμε η επένδυση να υλοποιηθεί, αλλά αντιλαμβάνεστε, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα διάφορα ζητήματα τα οποία έχουν εγερθεί», πρόσθεσε.

Κληθείς να πει εάν το πρόβλημα εστιάζεται στο θέμα της υπενοικίασης του χώρου του παλαιού αεροδρομίου, ο κ. Στεφάνου εξήγησε ότι «η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ πρέπει να πληροί συγκεκριμένες διαδικασίες και κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται. Αυτά επιδιώκουμε να τα επιλύσουμε σε συνεργασία και με τη Νομική Υπηρεσία, αλλά υπάρχουν και άλλα ζητήματα που αφορούν την επένδυση ως τέτοια που οι αρμόδιες Υπηρεσίες ασχολούνται με το θέμα, για να ξεπεράσουμε τα όποια ζητήματα με στόχο να υλοποιηθεί αυτή η επένδυση», κατέληξε.