Επενδύσεις Soitec στην ηλιακή ενεργεια στα κατεχόμενα

 

Συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της «εταιρείας πράσινη ενέργεια» των κατεχομένων, Χασάν Οζμπαφλί, και αρμόδιους της γαλλογερμανικής εταιρείας Soitec, που προγραμματίζουν επενδύσεις στον τομέα της ηλιακής ενέργειας στο ψευδοκράτος, είπε χθες (27/06) ο «πρόεδρος» της ψευδοβουλής, Χασάν Μποζέρ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρισλι, μεταξύ των αρμοδίων της Soitec ήταν και ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, David Rouillaux.

Ο κ. Οζμπαφλί ανέφερε ότι οι επενδύσεις αυτές θα υλοποιηθούν σύντομα και για το θέμα αυτό βρίσκονται σε διάλογο με την «αρχή ηλεκτρισμού» (Kıb-Tek), τονίζοντας ότι με την ηλιακή ενέργεια θα λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ψευδοκράτος.

Από πλευράς του, ο κ. Μποζέρ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία των αρμοδίων της Soitec στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι η «κυβέρνηση» στηρίζει τις εταιρείες που προβαίνουν σε τέτοιου είδους επενδύσεις. Ο David Rouillaux ανέφερε ότι σε περίπτωση που το εν λόγω έργο αρχίσει αμέσως, τότε θα επιφέρει αποτελέσματα εντός των επόμενων 4 μηνών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η εταιρεία του θα έχει άψογη συνεργασία με την «εταιρεία πράσινη ενέργεια».