« Επικρατεί σύγχυση για τα οικονομικά μετρά»

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, για την οικονομία, ο  Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΣ ΕΔΕΚ Δ.Παπαδάκης είπε πως «εβδομάδες μετά την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που απευθύνει συστάσεις προς την Κυπριακή Κυβέρνηση, συνεχίζουν να επικρατούν η αναβλητικότητα, οι αναστολές, οι δισταγμοί αλλά και οι μη αποκρυπτόμενες διαφωνίες για τα μέτρα».

 

«Μέτρα που διατηρούνται εν κρυπτώ και παραβύστω. Μέτρα που δεν κοινοποιούνται στις πολιτικές δυνάμεις που θα κληθούν να τα υιοθετήσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων», πρόσθεσε.

 

Είπε ακόμα πως «την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για διαβουλεύσεις στο Eurogroup, επίσης χωρίς ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων».

 

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, «το ΚΣ ΕΔΕΚ είναι υποχρεωμένο να στηλιτεύσει την κυβερνητική πρακτική από την μια των καθυστερήσεων και των συνεχών αναβολών και από την άλλη της μη ενημέρωσης και της μη διαβούλευσης με τις πολιτικές δυνάμεις».

 

Κατέληξε λέγοντας πως «ενώ η κυπριακή οικονομία βρίσκεται ενώπιον φοβερών κινδύνων, η Κυβέρνηση δεν στέκεται, δυστυχώς, για μια ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων και βέβαια αναλαμβάνει βαρύτατες ευθύνες για τα όσα θα ακολουθήσουν».