Επιτυχημένη η επέμβαση του Α. Σαμαρά

Σε επέμβαση στο μάτι υποβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς την Παρασκευή, μετά από οφθαλμολογικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι εμφάνιζε αρχή αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς.

Ο κ. Σαμαράς έφτασε στο Αττικό Νοσοκομείο λίγο μετά τις 9 το πρωί, αλλά η επέμβαση άρχισε στις 11, καθώς απαιτήθηκε αρκετός χρόνος για την προεγχειρητική προετοιμασία και την αναισθησία.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από ιατρική ομάδα με επικεφαλής τον διευθυντή της β΄πανεπιστημιακής οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Πάνο Θεοδοσιάδη.

Αναμένεται το ιατρικό ανακοινωθέν.

Από το αιμάτωμα στην αποκόλληση

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα στο αριστερό του μάτι είχε ξεκινήσει πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου και παρουσιάστηκε αρχικά με ένα αιμάτωμα.

Τότε είχε επισκεφθεί τον διευθυντή της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου κ. Π. Θεοδοσιάδη (είναι ο γιατρός που θα τον χειρουργήσει), ο οποίος του συνέστησε φαρμακευτική αγωγή.

Ωστόσο διαπιστώθηκε και αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, με αποτέλεσμα ο κ. Σαμαράς να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση σε ιδιωτικό ιατρείο. Λόγω της πίεσης της προεκλογικής περιόδου, ο αμφιβληστροειδής αποκολλήθηκε εκ νέου και έτσι υπάρχει η ανάγκη νέας χειρουργικής επέμβασης.

Θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής;

Ήδη αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ φόβοι εκφράζονται και για το αν πώς θα μεταβεί ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου.

Είναι πιθανό, μετά την επέμβαση ο κ. Σαμαράς να μην μπορέσει να ταξιδέψει με αεροπλάνο, ωστόσο όλα θα κριθούν από τη γνωμάτευση των γιατρών, μετά την επέμβαση.

Για περισσότερες ειδήσεις από Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.