Επιτυχής διεξαγωγή της στρατιωτικής άσκησης «Δήμητρα 2012»

Η άσκηση διεξήχθη σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο με τη συμμετοχή όλων των Σχηματισμών της Εθνικής Φρουράς.Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο συντονισμός της άσκησης, η οποία άρχισε την περασμένη Πέμπτη, έγινε υπό τη διεύθυνση του ΓΕΕΦ και αφορούσε διάφορα σενάρια με βάση τον σχεδιασμό.

Αναφέρεται ότι κατά την άσκηση υπήρξε αθρόα προσέλευση των εφέδρων και εθνοφυλάκων στις Μονάδες τους, διαπιστώθηκε η εύρυθμη και με πλήρη τάξη λειτουργία του συστήματος επιστράτευσης της Εθνικής Φρουράς, ενώ πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η απρόσκοπτη επίταξη μεγάλου αριθμού οχημάτων.

Κατά την άσκηση επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα των έφεδρων και των εθνοφυλάκων για άμεση κινητοποίηση και επάνδρωση των Μονάδων τους καθώς και η άριστη εκτέλεση των καθηκόντων που τους ανατέθηκαν στη βάση της σχεδίασης.

Τέλος, αναφέρεται ότι ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, πραγματοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης επισκέψεις σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς και παρακολούθησε την κατάταξη των εφέδρων, επεισόδια της άσκησης, ενώ ενημερώθηκε για όλες τις πτυχές και φάσεις της διεξαγωγής της.