Έρχεται το ΔΝΤ στην Κύπρο

 

Η κ. Λαγκάρντ προαναγγέλλει ότι το ΔΝΤ αναμένεται να στείλει στην Κύπρο ομάδα «το συντομότερο δυνατό, για να αξιολογήσει την κατάσταση επιτόπου, σε προετοιμασία των συζητήσεων πάνω σε ένα οικονομικό πρόγραμμα το οποίο θα βοηθήσει την Κύπρο να ανταποκριθεί στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει».

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ εξέδωσε μάλιστα και την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, το ΔΝΤ έλαβε πρόσκληση από τις κυπριακές αρχές να συμμετάσχει στην εξωτερική οικονομική βοήθεια για τον περιορισμό των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία.

Αυτό προκύπτει από αίτημα των κυπριακών αρχών για χρηματοδοτική στήριξη από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ μέσω των μηχανισμών EFSF / ESM.

Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στις προσπάθειες των Ευρωπαίων εταίρων μας για να βοηθηθεί η Κύπρος να επιστρέψει σε σταθερή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και να αποκαταστήσει σε στέρεες βάσεις τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Αναμένουμε την αποστολή μιας ομάδας του ΔΝΤ στην Κύπρο για να αξιολογήσει την κατάσταση το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της σχετικής προετοιμασίας και να έχει συζητήσεις για ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει την Κύπρο να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις».