“Σας θυμόμαστε και επανερχόμαστε δυνατότεροι”(vid)

«Σας θυμόμαστε, ανοικοδομούμαστε, επανερχόμαστε δυνατότεροι» χάραξε ο Μπαράκ Ομπάμα σε μια από τις ατσάλινες δοκούς που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ουρανοξύστη στο Σημείο Μηδέν που κάποτε στέκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του, Μισέλ, επισκέφτηκαν τον τόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη στο 1 World Trade Center.

Στο σημείο- μαύρη τρύπα της σύγχρονης αμερικανικής και παγκόσμιας ιστορίας θα ανεγερθεί ουρανοξύστης από γυαλί και ατσάλι. Θα έχει 104 ορόφους -οι εκατό έχουν ήδη αναγερθεί-, και θα είναι το υψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ και το τρίτο σε όλον τον κόσμο.

Ο Ομπάμα χαιρέτισε τους εργάτες που δουλεύουν στο σημείο, τονίζοντας πως ο καινούργιος πύργος θα είναι «ένα απίστευτο έργο».

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για σας. Αυτό είναι το πνεύμα της Αμερικής», επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος. Ο πύργος 1WTC θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013 ή στις αρχές του 2014. Ο τελευταίος όροφος του θα είναι ανοικτός για το κοινό. Το τελικό του ύψος θα είναι 541 μέτρα, δηλαδή 1.776 πόδια, αριθμός που συμβολίζει τη χρονιά της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ομπάμα θα συμμετάσχει σήμερα στη Νέα Υόρκη σε δύο εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία. Η μια από τις εκδηλώσεις αυτές οργανώνεται στην κατοικία της διάσημης ηθοποιού Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Δείτε το βίντεο με την κατασκευή του One World Trade Center.

Περισσότερες ειδήσεις στο 24h.com.cy,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.