Φονική επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Κωνσταντινούπολη

Δύο άνδρες άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και πέταξαν χειροβομβίδα εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Κωνσταντινούπολη τη νύκτα, σε μία επίθεση κατά την οποία ο ένας από τους δύο δράστες σκοτώθηκε, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

“Αρχικά άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα. Στη συνέχεια ο ένας πέταξε μία χειροβομβίδα” εναντίον αστυνομικού τμήματος στο Ιστίνιε, στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Τσαπκίν.

Ένας αστυνομικός του τμήματος εξουδετέρωσε τους δράστες της επίθεσης. Ο ένας τραυματίσθηκε από σφαίρα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο άλλος κατόρθωσε να διαφύγει, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας κάνοντας λόγο για “τρομοκρατική επίθεση”.

Κοντά στο αστυνομικό τμήμα εντοπίσθηκε ύποπτο δέμα. Οι πυροτεχνουργοί που έφθασαν επιτόπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για βόμβα.

Πολλές κουρδικές, ισλαμιστικές και ακροαριστερές οργανώσεις έχουν διαπράξει επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη. Οι δυνάμεις ασφαλείας είναι ο στόχος που προτιμούν οι οργανώσεις της άκρας αριστεράς.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.