“Η αντιπολίτευση Αναστασιάδη βλάπτει το δημόσιο συμφέρον”

 Η ισοπεδωτική αντιπολίτευση, όταν ασκείται με δηλώσεις, όπως οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, βλάπτει το δημόσιο συμφέρον και πλήττει την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρατηρεί πως ενώ «η Ευρωπαϊκή Ενωση αναγνωρίζει ότι η Κύπρος πήρε μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα για την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας, με την πιο πρόσφατη αναφορά να γίνεται στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  ο κ. Αναστασιάδης επιμένει ότι δεν λήφθηκαν μέτρα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα απλά και μόνο για να ασκήσει ισοπεδωτική αντιπολίτευση».

«Η άσκηση, όμως, αυτού του είδους της ισοπεδωτικής αντιπολίτευσης δεν είναι την Κυβέρνηση που βλάπτει, αλλά το δημόσιο συμφέρον και την αξιοπιστία της χώρας μας», προσθέτει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση των στόχων για το δημοσιονομικό έλλειμμα, ο κ. Στεφάνου αναφέρει πως «η προσπάθεια της Κυβέρνησης, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του, είναι οι στόχοι να υλοποιηθούν».

Περαιτέρω διευκρινίζει ότι «αν υπάρξει απόκλιση, αυτή μπορεί να δικαιολογηθεί από τη στιγμή που μια χώρα βρίσκεται σε ύφεση. Και η Κύπρος βρίσκεται σε ύφεση».

«Αυτό προβλέπει η Δημοσιονομική Συνθήκη που ψήφισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία προφανώς αγνοεί ο κ. Αναστασιάδης, παρότι προσπαθεί να παραδώσει μαθήματα περί Ευρώπης», καταλήγει ο κ. Στεφάνου.