“Η οικονομική κυβερνητική πολιτική έχει πτωχεύσει”

Το πιο πάνω δήλωσε ο κ. Ομήρου, επικρίνοντας την Κυβέρνηση ότι με τις αναστολές, τους δισταγμούς και τη συστηματική άρνηση να πάρει μέτρα έχει οδηγήσει την κυπριακή οικονομία στη σημερινή δεινή κατάσταση.

“Οι αλλοπρόσαλλες, αλληλοσυγκρουόμενες και αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων προκαλούν σύγχυση και μαρτυρούν απουσία σαφούς προσανατολισμού”, ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για την οικονομία ο Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών.

Ο κ. Ομήρου στάθηκε στο ότι ενώ μέχρι τώρα θέση της Κυβέρνησης ήταν ότι ενδεχόμενη προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης θα αφορούσε στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε χθες ότι ενδεχόμενη προσφυγή θα αφορά και στην αναχρηματοδότηση του χρέους.

“Αυτή η πρωτοφανής σύγχυση επιβαρύνει το αρνητικό κλίμα στην οικονομία και οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση και ακόμα πιο απαισιόδοξες προοπτικές”, είπε ο κ. Ομήρου, για να προσθέσει πως “όλα αυτά τα ομιχλώδη, ασαφή και αντιφατικά λέγονται ενώ τα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί και ούτε καν κοινοποιηθεί στις πολιτικές δυνάμεις”.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, “οι επανειλημμένες προτροπές και εκκλήσεις μας για σύγκληση διάσκεψης των ηγετών των πολιτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήχησαν εις “ωτα μη ακουόντων”, ενώ, όπως πρόσθεσε, και οι πρόσφατες παραινέσεις της Κομισιόν δεν φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη.

“Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης,” συνέχισε, “η απουσία σαφούς πολιτικής κατεύθυνσης για τα οικονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, η απουσία μέτρων ανάπτυξης επιτείνουν την εικόνα αναξιοπιστίας της Κύπρου στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην ΕΕ”.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ακόμη ότι “η Κυβέρνηση η οποία με τις αναστολές, τους δισταγμούς και τη συστηματική της άρνηση να πάρει μέτρα όταν αυτό επιβαλλόταν να γίνει και που οδήγησε με αυτή την συμπεριφορά στη σημερινή δεινή κατάσταση την κυπριακή οικονομία παρουσιάζεται σήμερα αναποφάσιστη και σε πλήρη σύγχυση”.

“Εστω και την υστάτη η Κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της”, είπε και κατέληξε: “Το ΚΣ ΕΔΕΚ όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα ανταποκριθεί με αίσθημα ευθύνης σε κάθε θετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης γιατί για μας πάνω απ` όλα είναι τα συμφέροντα του λαού μας”.