Η Κυπριακή Προεδρία αποτελεί διαδικασία με χρονική κατάληξη

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαβαντίς, οι δηλώσεις του Υπουργού της Τουρκίας για θέματα ΕΕ και αρχιδιαπραγματευτή, έγιναν στο πλαίσιο κοινής δημοσιογραφικής διάσκεψης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Nikolay Mladenov. Ο κ. Μπαγίς ανέφερε ότι η Τουρκία ως μια υποψήφια για ένταξη χώρα, δεν χρειάζεται να έχει κάθε φορά και πολλές σχέσεις με τη χώρα που προεδρεύει της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις χώρες-μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσουν όπως και προηγουμένως.

Όσον αφορά την Κυπριακή Προεδρία σημείωσε ότι επί του παρόντος η Τουρκία δεν διατηρεί οποιανδήποτε σχέση με την «ε/κ διοίκηση» ούτε και θα αλλάξει αυτό κατά την περίοδο Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ.

«Τους εύχομαι κάθε επιτυχία στα (οικονομικά) προβλήματά τους. Εάν είχαν τη θέληση θα συνεργάζονταν με τους γείτονές τους στο βορρά και με την ΤΔΒΚ. Αντί να ζητούσαν να έρθει βοήθεια από τόσο μακριά όπως η Δανία και η Ιρλανδία, μπορούσαν να ζητήσουν και να την πάρουν από τα γειτονικά τους κράτη», ανέφερε ο κ. Μπαγίς.