“Η Κύπρος ακολουθεί μια πολυμερή εξωτερική πολιτική”

 

Η Κύπρος,περιλαμβανομένων πολλών χωρών όπως η Ρωσία και η Κίνα, δεν απέκλεισε οικονομική βοήθεια από τις δύο αυτές χώρες.

 

Ερωτηθείς στο πλαίσιο της Συνόδου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες εάν η Κύπρος θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία ή την Κίνα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η Κύπρος ακολουθεί μια πολυμερή εξωτερική πολιτική, περιλαμβανομένων πολλών χωρών όπως η Ρωσία και η Κύπρος.

 

«Θα ήθελα να απευθύνω μια έκκληση. Μην ανησυχείτε για την Κύπρο και τις σχέσεις της με τη Ρωσία ή την Κίνα. Εμείς ακολουθούμε μια πολυμερή εξωτερική πολιτική, μια πολιτική φιλίας με πολλές χώρες του κόσμου, όπως η Κίνα και η Ρωσία».

 

Πρόσθεσε ότι εάν η Κύπρος λάβει οποιαδήποτε βοήθεια είτε από τη Ρωσία είτε από την Κίνα, τότε αυτό δεν θα επηρεάσει την ανεξαρτησία ή την κυριαρχία της.

 

Η Κύπρος, είπε, είναι μέρος της ΕΕ και θα συνεχίσει να είναι. Πλησιάζει την Ενωση, τους Ρώσους και την Κίνα και «εάν είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν, είναι ευπρόσδεκτοι».

 

Ερωτηθείς εάν η Κύπρος θα συνεχίσει να αναζητά οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία ή την Κίνα, είπε ότι δεν αποτελεί αμαρτία για κάποια χώρα να παίρνει βοήθεια από την ΕΕ και την ίδια ώρα από τη Ρωσία ή την Κίνα.