Η παρανομία σε όλο της το μεγαλείο

Υπό πενθήμερη κράτηση τέθηκαν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ένας 31χρονος και μια 22χρονη, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε πως η αστυνομία ανέκοψε και ερεύνησε χθες, μετά από πληροφορία, το όχημα που οδηγούσε στη Λευκωσία ο 31χρονος και στο οποίο είχε ως συνοδηγό την 22χρονη. Κατά την έρευνα, εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο ποσότητα χρυσαφικών, ασημικών και ηλεκτρικών συσκευών και οι δυο επιβαίνοντες συνελήφθηκαν και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια.
 
Από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι κάποια από τα ανευρεθέντα είχαν κλαπεί από δυο οικίες στις 9 και 27 Ιουνίου, ενώ ανακρινόμενος ο 31χρονος ισχυρίστηκε πως μέρος των ανευρεθέντων του ανήκουν, αλλά δεν έδωσε οποιαδήποτε εξήγηση για τα υπόλοιπα.

 Ο κ. Αγγελίδης είπε, επίσης, ότι η αξία των χρυσαφικών και των άλλων αντικειμένων που κλάπηκαν στις 9 Ιουνίου, φτάνει τις 3,400 ευρώ ενώ όσων κλάπηκαν στις 27 Ιουνίου, τις 2,000 ευρώ περίπου.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία άρχισε να ενημερώνει πολίτες που έχουν πέσει θύματα διαρρήξεων και κλοπών, σε μια προσπάθεια να αναγνωριστεί όλη η ανευρεθείσα περιουσία, ενώ γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο η δράση των δυο επεκτείνεται και εκτός της Επαρχίας Λευκωσίας.

Σύλληψη 22χρονου Ρουμάνου

 —————————————–

Σε μια άλλη περίπτωση, η αστυνομία συνέλαβε χθες βράδυ στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, 22χρονο Ρουμάνο, ο οποίος προσπάθησε να εισέλθει από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, ενώ εναντίον του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση ένοπλης ληστείας που διέπραξε στη χώρα του.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, ο 22χρονος είχε καταδικαστεί ερήμην του από δικαστήριο της Ρουμανίας, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και τριών μηνών και βρισκόταν στο stop list της αστυνομίας, η οποία έχει εκδώσει προσωρινό ένταλμα σύλληψης του και έχει ήδη ενημερώσει τις Ρουμανικές Αρχές για να προχωρήσουν οι διαδικασίες έκδοσης του.

Επιχείρηση για τροχαία αδικήματα

 ———————————————

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πως μετά από παράπονα πολιτών και τοπικών αρχών, πραγματοποιήθηκε χθες συντονισμένη επιχείρηση στην οδό Γρίβα Διγενή, στη Λευκωσία, για πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων και της ηχορύπανσης, με τη συμμετοχή της τροχαίας Αρχηγείου, της τροχαίας Λευκωσίας και της ΜΜΑΔ.

Συνολικά έγιναν 94 καταγγελίες οδηγών, κυρίως για υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και για πινακίδες εγγραφής, ενώ κατακρατήθηκαν συνολικά 13 μηχανοκίνητα οχήματα, 4 αυτοκίνητα και 7 μοτοσικλέτες που δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής και δυο τετράτροχες μοτοσικλέτες που δεν ήταν εγγεγραμμένες.

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν γίνει συχνά καταγγελίες από κατοίκους και η αστυνομία θα συνεχίσει τους ελέγχους και τις εκστρατείες, “ώστε να απαμβλυνθεί το πρόβλημα που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή”.