Η πολιτεία για το έγκλημα στην Αγ. Νάπα

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου “οι απλοί πολίτες διερωτώνται πως είναι  δυνατόν ο κόσμος  της ανομίας να έχει αποθρασυνθεί σε τέτοιο βαθμό και να προβαίνει σε εκτελέσεις  δίπλα από μια πλατεία τουριστικής περιοχής που έσφυζε από ζωή”, ανέφερε ο Γιαννάκης Ομήρου.
 
“Πως είναι δυνατόν τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος να μπορούν με τόση άνεση να προβαίνουν σε ομαδικές εκτελέσεις σε μια χώρα μικρή όπως είναι η Κύπρος με παραδοσιακές συνθήκες ασφάλειας και ησυχίας”, πρόσθεσε ο κ. Ομήρου.
Οι πολίτες είπε είναι λογικό να είναι συγκλονισμένοι και να διατυπώνουν ερωτήματα, προσθέτοντας,   “πως είναι δυνατόν να υπάρχει εγγύηση για την ασφάλεια για την ευνομία, για την ευταξία, όταν συμβαίνουν αυτού του είδους τα πρωτοφανή εγκλήματα που πραγματικά δημιουργούν συνθήκες έλλειψης εμπιστοσύνης προς τους μηχανισμούς πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος, χρειάζονται απαντήσεις σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα”.
 
Κληθείς να σχολιάσει το έγκλημα που έγινε σήμερα στην Αγία Νάπα με πέντε νεκρούς και ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, Σταύρος Ευαγόρου, δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ καταδικάζει “πραγματικά με βδελυγμία αυτό το φονικό, την εν ψυχρώ εκτέλεση ανθρώπων”.

“Δεν θέλω”, πρόσθεσε, “να προτρέξω των ερευνών της Αστυνομίας, διότι, τουλάχιστον από τα ανακοινωθέντα, δεν έχει μέχρι τώρα ξεκαθαρίσει η κατάσταση”.
 
“Εμείς”, είπε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, “θα αναμένουμε να δούμε τα πορίσματα και τις έρευνες της Αστυνομίας και στη συνέχεια θα τοποθετηθούμε”.

“Όπως και να έχουν τα πράγματα”, δήλωσε ο κ. Ευαγόρου, “πρόκειται για ένα στυγερό έγκλημα, δεν θέλω να προβώ σε υποθέσεις για τους υπαίτιους -άλλωστε δεν είναι δική μας δουλειά- και θέλουμε να περιμένουμε τη διερεύνηση και μετά να τοποθετηθούμε”.

Γιωργάλλας: Επικίνδυνη έξαρση της εγκληματικότητας στην Κύπρο

Οι πρωτοφανείς ψεσινές δολοφονίες, φανερώνουν μια επικίνδυνη έξαρση της εγκληματικότητας η οποία πλήττει ανεπανόρθωτα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας.

«Η Κύπρος που παραδοσιακά ήταν μια ασφαλής εύνομη πολιτεία, σήμερα κινδυνεύει να μεταπέσει σε μια κοινωνία όπου οι πολίτες της δεν απολαμβάνουν το αγαθό της ατομικής ασφάλειας και ελευθερίας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι επιβάλλεται η χάραξη μιας νέας σύγχρονης αντιεγκληματικής στρατηγικής που να θωρακίζει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη με σεβασμό στις ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματά του.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα είπε, είναι έτοιμο να συμμετέχει σε μια τέτοια προσπάθεια στα πλαίσια ενός κοινωνικού διαλόγου για πάταξη της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας.