Οι σωματοφύλακες του Ολάντ τον προστάτευσαν… ”γυμνοί’

 Οι προσωπικοί σωματοφύλακες που εκλήθησαν να προστατεύσουν τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στη σύνοδο του Ρίο ντε Ζανέιρο έκαναν ένα μικρό σφάλμα… ξεχνώντας τα όπλα τους στο Παρίσι

Έτσι, δεν είχαν άλλο τρόπο, εκτός από τα ίδια τους τα χέρια, για να αμυνθούν σε περίπτωση που ο προϊστάμενός τους δεχόταν επίθεση, όπως αποκάλυψε την Τρίτη καλά πληροφορημένη πηγή.

Σωστά θα αναρωτιέστε πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και μάλιστα σε όλα την ομάδα προστασίας του Φρανσουά Ολάντ.

Τα μέλη της GSPR, της επίλεκτης ομάδας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του αρχηγού του Γαλλικού κράτους, μεταφέρουν συνήθως μία ασφαλισμένη χειραποσκευή, η οποία περιέχει όπλα μικρού βεληνεκούς.

Κατά την άφιξή τους στο Ρίο, στις 19 Ιουνίου, οι σωματοφύλακες αντιλήφθηκαν πως η αποσκευή αυτή παρέμεινε στο Μέγαρο την Ηλυσίων.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό ”Le Canard Enchaîné”, η προστασία του Ολάντ ”εξασφαλίστηκε δια γυμνών χειρών”.

Έπειτα από διοικητική έρευνα, ο αστυνομικός που ήταν υπεύθυνος για την αβλεψία τούτη, εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση από την GSPR, γιατί όπως αποκαλύφθηκε όχι εξαιτίας του δυνητικά ολέθριου λάθους του, αλλά διότι προσπάθησε να φορτώσει το φταίξιμο σε κάποιο άλλο μέλος της ίδιας ομάδας.

Περισσότερες ειδήσεις στο News247.gr,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.