Ικανοποίηση ΔΕΟΚ για απόφαση Υπουργικού για ΓΕΣΥ

Καλεί επίσης όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να επιδείξουν την αναγκαία βούληση και ευθύνη, παραμερίζοντας οποιεσδήποτε μικροκομματικές λογικές και σκοπιμότητες και να στηρίξουν με υπευθυνότητα την νέα προσπάθεια για το ΓΕΣΥ γιατί το οφείλουν στους πολίτες και στους εργαζόμενους  αυτού του τόπου που διεκδικούν δίκαιη ισότιμη και προσιτή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου εθνικού συστήματος υγείας».

Σε ανακοίνωση η ΔΕΟΚ, αφού αναφέρει ότι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα μεγίστης σημασίας και πάγιο αίτημα της οργάνωσης εδώ και δεκαετίες, εκφράζει την εκτίμηση ότι έχει συντελεσθεί πολλή και αξιόλογη δουλειά από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί.

«Αυτό που επιβάλλεται τώρα είναι σοβαρή και συγκροτημένη δράση ώστε να διασφαλιστούν τα προαπαιτούμενα και οι βασικές προϋποθέσεις για επιτυχή προώθηση και υλοποίηση του σχεδίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΔΕΟΚ απαιτείται ουσιαστική στήριξη των κρατικών νοσηλευτηρίων, ώστε αυτά να ενισχύσουν τις οργανωτικές και διοικητές δομές τους και να εκσυγχρονίσουν τα συστήματα κοστολόγησης και παροχής υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Απαιτείται ακόμη, αναφέρει, άμεση έναρξη διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους με στόχο την διασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης του ΓΕΣΥ και στήριξη της προσπάθειας του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας να προχωρήσει με αποφασιστικότητα και να ολοκλήρωση το σημαντικό έργο που επιτελείται για το ΓΕΣΥ.