Κακόβουλη πυρκαγιά στην «τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου»

Σε κακόβουλη ενέργεια οφείλεται, όπως όλα δείχνουν, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες 11/06, τα ξημερώματα στα γραφεία της «τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου» με τον «πρόεδρό» της, Χασάν Σέρογλου ν’ αποδίδει τον εμπρησμό σε άτομα που ενοχλήθηκαν από το παιχνίδι της «εθνικής» του ψευδοκράτους με την εθνική του Κουρδιστάν στα πλαίσια του τουρνουά μη αναγνωρισμένων από την ΦΙΦΑ κρατών που διεξήχθη στο Ερμπίλ του βορείου Ιράκ.

Σ’ εκείνο το τουρνουά, η λεγόμενη «εθνική» του ψευδοκράτους κατετάγη δεύτερη. Στον ίδιο λόγο αποδίδει τον εμπρησμό και ο «σύνδεσμος Τ/κ αθλητικογράφων», αλλά και ο «πρόεδρος» του «συνδέσμου τ/κ ποδοσφαιριστών». Το συμβάν καταδίκασε και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, ο οποίος κάλεσε την «αστυνομία» να συλλάβει και να παραδώσει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Η φωτιά ξέσπασε στις 2.30 τα ξημερώματα στην αίθουσα συνεδριάσεων και στο χώρο βρέθηκε εύφλεκτο υλικό. Ο λεγόμενος υπουργός παιδείας, Κεμάλ Ντουρούστ είπε ότι μια τέτοια επίθεση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δράστες θα συλληφθούν πολύ σύντομα.